13 februari 2017

Theater de Kampanje

TEDxDenHelder inspireert, creëert en verbindt en versterkt op die manier de stad en regio. Reserveer vandaag nog uw kaarten voor de eerste editie TEDxDenHelder!

Toekomstmuur

21 december 2016
Woensdagmiddag 21 december, 13:00 uur. In de Beatrixstraat, aan het Kanonnenplein, staan tientallen kinderen enthousiast te wachten. Een krijtje in de hand, een hoofd vol dromen en een heel groot bord om al die dromen op te schrijven. Groep 5/6 van basisschool De Windwijzer kreeg de eer om ‘De Toekomstmuur’ te openen.
In september raakten initiatiefnemers Monique Trijsburg en Paula van der Made geïnspireerd na de TEDxDenHelderSalon in School 7. De TED-talk “Before I die, I want to..” van Candy Chang zette hen ertoe aan contact op te nemen met de Woningstichting. Directeur Waltmann deelde het enthousiasme en in samenwerking met Zeeman Reclamegroep BV werd De Toekomstmuur ontworpen en gerealiseerd.

Vanuit de gedachte dat de jeugd de toekomst heeft, kregen kinderen de eer om de muur te openen. Zij schreven de één na de andere droom op en tekenden verschillende wensen in de grote vakken op de wand. Op het bord staan nu carrièrewensen, “In de toekomst word ik bioloog”, maar ook werelddromen zoals “In de toekomst wil ik dat er minder oorlog en discriminatie is”. Iedereen heeft wensen en verlangens en De Toekomstmuur nodigt mensen uit om hierbij stil te staan en deze te delen.
Bewustwording creëren is het doel van de wand. Wat zijn mijn dromen voor de toekomst? En wat doe ik concreet om dit te realiseren? Het zijn vragen die direct worden opgeroepen. De Toekomstmuur biedt de kans om wensen en ideeën te delen en zal zeker tot de zomer aanwezig zijn op het Kanonnenplein.
TEDxDenHelder inspireert, creëert en verbindt en versterkt op die manier de stad en regio. Het beoogde resultaat: Een positieve powerboost waarvan de effecten in, rondom en ver buiten Den Helder zichtbaar zullen zijn, ook op de langere termijn!