8 oktober 2018

Theater De Kampanje, Den Helder
TEDxDenHelder inspireert, creëert en verbindt en versterkt op die manier de stad en regio. Reserveer vandaag nog uw kaarten voor de tweede editie TEDxDenHelder!

8 oktober 2018

Theater De Kampanje, Den Helder

Cabaretier
en stand up
comedian

- Britt van Uem

Journalist en manager van Kanaal Twente
Britt is maximaal nieuwsgierig. Ze is altijd op zoek naar boeiende verhalen over mensen. Over hun verleden en toekomst. Over hun verliezen en successen. Deze verhalen vertelt zij door met beelden en artikelen in vooral regionale media.
Volgendeoverzicht

Britt van Uem

Hoe waar(devol) is de journalistiek

Britt viel op in het BNNVARA programma ‘Wat verdien jij’. Hier vertelde zij over de hoogte van de gage die zij ontvangt bij een geplaatst artikel. Dat is geen vetpot. Wat is daarvan het effect op de kwaliteit van de journalistiek. Britt gaat op zoek naar het verschil tussen de journalistiek die op feiten gebaseerd is en de verzonnen verhalen, waar een vorm van waarheid in aanwezig is. Hoe hechten mensen waarde aan de verhalen en de journalistiek, en vormen zij hun eigen mening? 

TEDxDenHelder inspireert, creëert en verbindt en versterkt op die manier de stad en regio. Het beoogde resultaat: Een positieve powerboost waarvan de effecten in, rondom en ver buiten Den Helder zichtbaar zullen zijn, ook op de langere termijn!
tickets