13 februari 2017

Theater de Kampanje

TEDxDenHelder inspireert, creëert en verbindt en versterkt op die manier de stad en regio. Reserveer vandaag nog uw kaarten voor de eerste editie TEDxDenHelder!
– Erik Verheul
Medewerker Marinebedrijf & beeldhouwer
Erik is werkzaam bij het Marinebedrijf en heeft een passie voor beeldhouwen. Eerder overtuigde hij zijn werkgever, viceadmiraal Borsboom, om een wetenschappelijke expeditie naar het eiland Jan Mayen te ondernemen. Tijdens deze reis herstelde hij een historisch monument in ere. De geschiedenis van Den Helder en de regio intrigeren hem en onjuistheden in de historie zet hij het liefst zo snel mogelijk recht.

Napoleon and the secret of the dam

Iets ten noorden van de Marine kazerne ligt de Napoleondam. Deze dam werd echter gebouwd voordat Napoleon voet aan Nederlandse bodem zette. Hoe zit dat, wat is het geheim en hoe redde dit kleine dammetje de welvaart van ons land? 
De dam vormt het fundament van Den Helder en de regio. TEDxDenHelder, Druktemaker Media, de Koninklijke Marine, de Helderse Historische Vereniging en de gemeente Den Helder hebben uw bijdrage nodig om dit verhaal te vertellen met behulp van een animatie. Hiermee kunnen wij samen via scholen, musea en social media, de wereld onze geschiedenis vertellen. Op zoek naar meer informatie? Neem contact met ons op via info@tedxdenhelder.nl.  
TEDxDenHelder inspireert, creëert en verbindt en versterkt op die manier de stad en regio. Het beoogde resultaat: Een positieve powerboost waarvan de effecten in, rondom en ver buiten Den Helder zichtbaar zullen zijn, ook op de langere termijn!